4 λόγοι που είναι τέλειο να είσαι γυναίκα

Οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Η διαφορά μας είναι ότι εμείς ζούμε περίπου 10 χρόνια περισσότερο. Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου της Βοστώνης, ένα μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν οι γυναίκες, είναι ότι συνήθως αναπτύσσουν καρδιαγγειακά νοσήματα στα 70 και 80 τους, ενώ οι άνδρες είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο στην δεκαετία των 50 και των 60 τους.

Επίσης, οι άντρες είναι πολύ πιο εύκολο να ενδώσουν και να εθιστούν σε βλαβερές συνήθειες, σε σχέση με τις γυναίκες. Για παράδειγμα είναι πολύ πιθανότερο για έναν άντρα να καπνίζει, να καταναλώνει τρόφιμα που οδηγούν σε αυξημένη χοληστερόλη και να εσωτερικεύει το στρες, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακά προβλήματα.

Οι γυναίκες μαθαίνουν πιο εύκολα

Σε μια πρόσφατη έρευνα βρέθηκε ότι τα κορίτσια στο δημοτικό τα πάνε πολύ καλύτερα σε σχέση με τους συμμαθητές τους. Ενώ τα αγόρια και τα κορίτσια έχουν παρόμοια ποσοστά νοημοσύνης, τα κορίτσια δουλεύουν πιο σκληρά και αποδίδουν καλύτερα.

Επίσης οι γυναίκες αποκτούν καλύτερα πτυχία με υψηλότερους βαθμούς απ’ ό,τι οι άντρες, ενώ ο άνθρωπος με το υψηλότερο IQ, είναι γυναίκα. Ονομάζεται Marilyn vos Savant και βρίσκεται στο βιβλίο Guinness με IQ που αγγίζει το 228.

Έχουμε πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

Μπορεί εμείς να είμαστε εξίσου τραγικές με τους άντρες όταν κολλάμε μια εποχιακή ίωση, όμως στην πραγματικότητα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι ισχυρότερο από το αντρικό.

Υπάρχουν μερικές υποθέσεις και διαφορετικά συστατικά στοιχεία στα οποία αποδίδεται το πιο ισχυρό γυναικείο ανοσοποιητικό, συμπεριλαμβανομένων των οιστρογόνων που το τονώνουν, αλλά και των microRNA που κωδικοποιούνται στο χρωμόσωμα Χ των γυναικών.

Κι όμως, είμαστε καλύτερες στην οδήγηση

Σύμφωνα με μια έρευνα του Quality Planning, οι άντρες είναι 3.4 φορές πιθανότερο από τις γυναίκες να λάβουν κλήση για απερίσκεπτη οδήγηση και 3.1 φορές πιθανότερο να τους πιάσουν να οδηγούν μεθυσμένοι. Έτσι για να έχεις μια απάντηση για την επόμενη φορά που θα σου την πουν επειδή βάζεις κραγιόν ενώ οδηγείς.

Πηγή

Posted in Διάφορα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*