Γιατί οι γυναίκες κλαίνε περισσότερο από τους άνδρες;

Παλαιότερες μελέτες είχαν αποδείξει ότι τα δάκρυα περιέχουν προλακτική, μια ορμόνη που παράγεται από την υπόφυση και σχετίζεται με τα συναισθήματα. Οι γυναίκες έχουν υψηλότερα επίπεδα προλακτίνης στο οργανισμό τους από τους άνδρες, γεγονός που εξηγεί γιατί κλαίνε και συχνότερα. Επίσης, επειδή οι άνδρες έχουν μεγαλύτερους δακρυϊκούς πόρους στα μάτια, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να παραχθούν τα δάκρυα…

«Οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων μπορούν, όμως, σε μεγάλο βαθμό να αποδοθούν στο γεγονός ότι οι γυναίκες βλέπουν συχνότερα δακρύβρεχτες ταινίες και διαβάζουν ρομαντικά αναγνώσματα» σημειώνει ο Δρ Βινγκερχοετς και συμβουλεύει τους άνδρες να είναι περισσότερο ανεκτικοί, αφού πολλές φορές στη θέα μιας γυναίκας που κλαίει, είτε ενοχλούνται, είτε τείνουν να την αγνοούν.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού Esquire δεν κλαίνε μόνο οι γυναίκες με μια κινηματογραφική ταινία. Πολλοί ήταν οι άνδρες που παραδέχτηκαν ότι έκλαψαν βλέποντας την ταινία «Η διάσωση του στρατιώτη Ράιν», «Babe, το μικρό γουρουνάκι στην πόλη» και «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ».
Πηγή

Δημοσιεύτηκε στο Διάφορα