Γυναίκες, άντρες και πολλά πράγματα μαζί

Υπάρχει μια σειρά αναλύσεων, των οποίων τα ευρήματα είναι σαφή: δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα φύλα», λέει. Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι δεν είναι καλοί στο να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Για δύο λόγους: «Πρώτον, ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει περιορισμένα γνωστικά αποθέματα και δεύτερον, η βασική αρχή της σκέψης και της δράσης μας είναι να επικεντρωνόμαστε σε ουσιαστικά θέματα», εξηγεί ο Λουντζ Γένκε.

Αυτό σημαίνει ότι ο εγκεφάλός μας φιλτράρει συνεχώς. «Κάθε δευτερόλεπτο περνάει από τον εγκέφαλό μας ένας όγκος δεδομένων έντεκα εκατομμυρίων bit. Συνειδητά μπορούμε να αντιληφθούμε όμως μόνο 11 έως 60 bit», λέει ο νευροεπιστήμονας. Το multitasking είναι αντίθετο με τον προγραμματισμό του εγκεφάλου μας.

Το να κάνει κανείς πολλά πράγματα ταυτόχρονα συμβαίνει κυρίως όταν η διαδικασία έχει σχεδόν αυτοματοποιηθεί όπως συμβαίνει για παράδειγμα με την οδήγηση. Σε γενικές γραμμές πάντως τα νέα είναι καλά. Άντρες και γυναίκες, με λίγη εξάσκηση, μπορούν να κάνουν περισσότερα και καλύτερα, κάμποσα πράγματα μαζί.

https://www.in.gr/2019/08/16/tech/oi-gynaikes-den-einai-kalyteres-sto-multitasking/

Δημοσιεύτηκε στο Διάφορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*