Γυναίκες, το αδύνατο φύλο;

Οι «άντρες» δεν κλαίνε! Πόσες γενιές αντρών δεν ανατράφηκαν με αυτό το κλισέ… Μήπως κι εσείς αντιμετωπίζετε την ευαισθησία όχι ως προσόν αλλά ως αδυναμία;
Οι επιστήμονες μας εξηγούν ότι τα αγόρια δεν είναι μόνο λιγότερο δυνατά από τα κορίτσια, αλλά και πολύ πιο ευαίσθητα. Ιδιαίτερα τα νεογέννητα, κλαίνε πιο εύκολα, πολύ πιο συχνά, και δεν παρηγορούνται τόσο εύκολα όσο τα κορίτσια. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών. Από τα τέσσερα και μετά κλαίνε λιγότερο και αποφεύγουν να δείξουν τα συναισθήματά τους, όχι γιατί σκληραίνουν, αλλά γιατί εμείς τα εκπαιδεύουμε έτσι. […]
Ενώ τα αγόρια είναι πιο συναισθηματικά από τα κορίτσια, μαθαίνουν από πολύ μικρά να το κρύβουν.
Πηγή: imommy

Εξεπλάγην διαβάζοντας αυτές τις ατάκες, διότι δείχνουν ότι, τουλάχιστον από ένα μικρό ποσοστό των γυναικών, υπάρχει αυτογνωσία σχετικά με τυπικές σκέψεις και συμπεριφορές ατόμων του φύλου τους.

Το αστείο είναι ότι πολλές γυναίκες παραπονιούνται για την «αναισθησία» των αντρών, την αδυναμία τους να τους δείξουν τα αισθήματά τους και την τρωτότητά τους. Οι ίδιες όμως γυναίκες που τα λένε αυτά, σε περίπτωση που πετύχουν κάποιον ευαίσθητο άντρα, αν δεν τον αγνοήσουν (που είναι το πιο πιθανό), θα τον τσακίσουν, ως εκτίμηση, φυσικά, της σπάνιας και αξιολογότατης ευαισθησίας του, χαρακτηριστικό που χαίρει ιδιαίτερα μεγάλης εκτίμησης στην κλίμακα των αξιών τους.

Περί «αδυναμίας» γυναικών, βλέπε και το κεφάλαιο «Ως ασθενεστέρω σκεύει τω γυναικείω απονέμοντες τιμήν», καθώς και την εισαγωγή, του βιβλίου: «Αιδοίον το δηκτικόν».

Δημοσιεύτηκε στο Ασθενές φύλο Με ετικέτα: , , , ,
Ένα σχόλιο στο “Γυναίκες, το αδύνατο φύλο;
 1. Ο/Η spiros λέει:

  Το να ακούτε τη σύντροφό σας να μιλάει για τα συναισθήματά της είναι σημαντικά. Το ίδιο όμως είναι να μιλάτε κι εσείς για τα δικά σας.
  Οι άνδρες ωστόσο πιστεύουν ότι πρέπει να κρύβουν τα συναισθήματά τους φοβούμενοι ότι μπορεί να φαίνονται αδύναμοι. Αυτό είναι λάθος.
  «Το να μη μοιράζεστε τα συναισθήματά σας με τη σύζυγό σας αυτό μπορεί να είναι πραγματικό τροχοπέδη για τη σχέση σας», λέει ο Δρ Μάσλοου. «Η γυναίκα αισθάνεται ότι κάτι δεν λείπει στη σχέση που θέλει να έχει με τον σύντροφό της. Αυτό αυτός είναι απόμακρος, εκείνη αισθάνεται μόνη στη σχέση», εξηγεί ο ψυχολόγος.
  Ο Δρ Μασλοου ξέρει ότι είναι δύσκολο για έναν άνδρα να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του, αλλά όταν το κάνει δείχνει ότι είναι πραγματικά δυνατός. «Μεγαλώνοντας, ο άνδρας μαθαίνει ότι δεν πρέπει να αφήνει τους άλλους να ξέρουν ότι έχει κι αυτός τους φόβους του. Αλλά το να ανοίγεσαι συναισθηματικά σε κάποιον είναι ρίσκο, κι αυτό δείχνει δύναμη ψυχής», σημειώνει.
  http://health.in.gr/news/various/article/?aid=1231225271