Να απαγορευτούν τα ψηλοτάκουνα ζητά Ρώσος βουλευτής

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια τους ενδέχεται να κληθούν να αποχωριστούν οι γυναίκες στη Ρωσία, καθώς ένας βουλευτής της χώρας πρότεινε την απαγόρευσή τους, για λόγους υγείας.
Ο βουλευτής Όλεγκ Μιχέγιεφ, με πρόταση που απέστειλε στον πρόεδρο της επιτροπής της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης Βίκτο Χριστένκο, ζήτησε να τεθούν ανώτατα αλλά και κατώτατα όρια στο ύψος των τακουνιών, απαγορεύοντας στην ουσία τα πολύ ψηλά αλλά και τα ίσια παπούτσια.
Ο βουλευτής, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστήριξε ότι τόσο τα πολύ ψηλά, όσο και τα ίσια παπούτσια, είναι επικίνδυνα για την υγεία, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, και πρότεινε τα τακούνια να έχουν ύψος από 2 έως 4 ή 5 εκατοστά.
«Είναι νέες και δεν σκέφτονται τις συνέπειες», πρόσθεσε ο Μιχέγιεφ, υποστηρίζοντας ότι η πρότασή του δείχνει ότι νοιάζεται για τις Ρωσίδες και θέλει να τις προστατέψει, αλλά και ότι επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, για τους κινδύνους που κρύβουν συγκεκριμένα παπούτσια.
Όσο για τις αντιδράσεις των γυναικών; Ήδη αρκετές δήλωσαν στον τοπικό Τύπο ότι δεν θα συμμορφωθούν με μια τέτοια απόφαση, ενώ ο βουλευτής χαριτολογώντας δήλωσε ότι «οι γυναίκες συνάδελφοί του δε του έχουν μιλήσει σχεδόν όλη τη μέρα».
Πηγή

Είναι από τις μεγάλες απορίες μου, πώς είναι δυνατόν το ήμισυ του πληθυσμού να υφίσταται —πρόθυμα και ηθελημένα— τέτοια απίστευτη ταλαιπωρία σε μια από τις βασικότερες σωματικές λειτουργίες που είναι η βάδιση, θεωρώντας ότι έτσι θα ανεβούν δραματικά οι μετοχές του όσον αφορά την έτερη σημαντική σωματική λειτουργία…

Και καλά αυτές που ξέρουν να τα φορούν, αμ εκείνες που πάνε σαν χτυπημένες από σκάγια φραγκόκοτες; Δεν τα φοράς κυρά μου, αυτά σε φορούν…

Πράγμα που μου θυμίζει τη γνωστή φράση, εδώ ο κόσμος καίγεται…

Δημοσιεύτηκε στο Uncategorized