Οι άνδρες αυτοκτονούν πιο συχνά από τις γυναίκες

Η έμφαση που δίνω στην αγάπη έχει μια βασική πνευματική αιτία. Από την καρδιά η γυναίκα μπορεί να μετακινηθεί άμεσα και ο άνδρας μπορεί να προχωρήσει προς την καρδιά χωρίς δυσκολία. Απλώς έχει εκπαιδευτεί λάθος· είναι απλώς μια εξαρτημένη μάθηση. Του έχουν πει να είναι σκληρός, να είναι δυνατός, να είναι αρρενωπός, και όλ’ αυτά είναι ανοησίες. Κανένας άνδρας δεν κλαίει και δεν αφήνει τη θλίψη του ή τη χαρά του να τρέξει μέσα από τα δάκρυά του, επειδή του έχουν πει, από τότε που ήταν παιδί, ότι τα δάκρυα είναι για τις γυναίκες, είναι κοριτσίστικα. Οι άνδρες δεν κλαίνε και δεν δακρύζουν ποτέ.

Αλλά ποιος είναι ο σκοπός αυτών των δακρύων; Είναι απαραίτητα! Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική γλώσσα. Υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείς να πεις κάτι, αλλά τα δάκρυά σου μπορούν να το δείξουν. Μπορεί επίσης να πλημμυρίσεις από τόση χαρά, που δάκρυα έρχονται στα μάτια σου. Τα δάκρυα είναι πάντοτε σύμβολο μιας εμπειρίας που ξεχειλίζει. Μπορεί να είστε τόσο λυπημένοι, που οι λέξεις δεν μπορούν να χωρέσουν τη λύπη· τότε τα δάκρυα θα βοηθήσουν. Είναι ένας από τους λόγους που οι γυναίκες τρελαίνονται λιγότερο από τους άνδρες, επειδή είναι σε θέση να δακρύσουν και να κλάψουν και να ξεσπάσουν και να πετάξουν πράγματα οποιαδήποτε στιγμή· πρόσκαιρα μπορεί να τρελαίνονται κάθε ημέρα. Ένας άνδρας όμως διαρκώς τα μαζεύει μέσα του, και κάποια ημέρα εκρήγνυται – μια κι έξω! Οι γυναίκες τρελαίνονται με δόσεις – και αυτός είναι ο σοφότερος τρόπος για να τελειώνεις μ’ αυτή την περιοδική τρέλα κάθε ημέρα. Γιατί να τα μαζεύεις;

Οι άνδρες αυτοκτονούν πιο συχνά από τις γυναίκες. Είναι κάπως παράξενο· οι γυναίκες μιλούν για την αυτοκτονία περισσότερο από τους άνδρες, αλλά σπάνια το κάνουν. Οι άνδρες δεν μιλούν σχεδόν ποτέ για την αυτοκτονία, αλλά στην πραγματικότητα αυτοκτονούν πιο συχνά, σχεδόν σε διπλάσια ποσοστά. Ο άνδρας συνεχίζει να απωθεί, συνεχίζει να δείχνει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο είναι ψεύτικο. Και υπάρχει ένα όριο σε όλα· έρχεται μια στιγμή που δεν μπορεί να κρατήσει πλέον τον έλεγχο, και όλα καταρρέουν.

Οι άνδρες θα πρέπει να μάθουν να λειτουργούν περισσότερο με την καρδιά, επειδή από την καρδιά ανοίγεται ο δρόμος προς την ύπαρξη. Δεν μπορείτε να προσπεράσετε την καρδιά. Η γυναίκα βρίσκεται σε καλύτερη θέση· μπορεί να πάει απευθείας στην ύπαρξη από την καρδιά. Αλλά, αντί ν’ αναγνωρίσουν αυτήν την τεράστια ποιότητα στις γυναίκες, οι άνδρες πάντοτε τις καταδίκαζαν. Ίσως υπάρχει κάποιος λόγος γι’ αυτό· ίσως αντιλαμβάνονται διαισθητικά κάποια ανωτερότητα στις γυναίκες: την ανωτερότητα της αγάπης.

— Osho, Συναισθηματική Ευδαιμονία

Δημοσιεύτηκε στο Ασθενές φύλο Με ετικέτα: , , , , , ,
Ένα σχόλιο στο “Οι άνδρες αυτοκτονούν πιο συχνά από τις γυναίκες
 1. Ο/Η spiros λέει:

  Τρίτη αιτία θανάτου στους νέους παγκοσμίως οι αυτοκτονίες
  Οι άνδρες αυτοκτονούν τρεις ή και περισσότερες φορές πιο συχνά σε σύγκριση με τις γυναίκες, ενώ οι περισσότεροι θάνατοι από αυτοκτονία αφορούν ηλικίες 15-49 ετών
  Πηγή

  Τα ποσοστά αυτοκτονιών μεταξύ των ανδρών (13,8 ανά 100.000 άτομα) ξεπερνούν κατά πολύ αυτά των γυναικών (τέσσερις αυτοκτονίες ανά 100.000).
  Πηγή

  Τα στοιχεία, ανά φύλο, αποκαλύπτουν ότι την περίοδο 2008 έως και 2016 στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 3.487 αυτοκτονίες ανδρών και 750 γυναικών.
  Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*