Τοξική και μίσανδρη συμπεριφορά

Το ότι ψάχνεις συνέχεια αιτίες για τσακωμό χωρίς να υπάρχει καν λόγος, είναι ένδειξη τοξικότητας. Το ότι απαιτείς να σου αγοράζει ρούχα, να σε πηγαινοφέρνει με το αμάξι λες και είσαι κάποια πριγκίπισσα στον 18ο αιώνα, είναι ξεκάθαρα σεξιστικό και στερεοτυπικό.

Δεν καταλαβαίνεις μάλλον ότι ο σύντροφός σου έχει συναισθήματα και ότι μάντεψε, είναι άνθρωπος! Αν θέλεις έναν «σάκο του μποξ» πήγαινε γράψου σε κάποια πολεμική τέχνη να ηρεμήσεις και σταμάτα να εισέρχεσαι στη ζωή του κάθε ανθρώπου κάνοντάς την «μαύρη».

Το ότι είσαι γυναίκα δε σου δίνει το δικαίωμα να μιλας όπως σου κατέβει και χωρίς σεβασμό. Είσαι άνθρωπος πάνω από όλα και απευθύνεσαι σε άνθρωπο. Δε μπορεί να θεωρείς ότι επειδή ο άλλος είναι άντρας, άρα «πιο δυνατός» θα μιλάς όπως σου έρθει εσένα χωρίς λόγο και αιτία.

Ο σεξισμός σου άλλωστε δε διαφέρει από τον σεξισμό ενός άντρα απέναντι σε μια γυναίκα. Επομένως σταμάτα να σκέφτεσαι ότι έχεις κάποιο «προνόμιο δικαιολογίας» του εαυτού σου, γιατί προφανώς και δεν το έχεις.

Η επιθετικότητά σου επειδή ο άλλος δε σε κάνει να νιώθεις όπως εσύ φανταζόσουν ότι θα έπρεπε να νιώθεις, είναι δικό σου θέμα, οπότε πήγαινε λύστο με ψυχοθεραπευτική παρέμβαση.

Πηγή

τοξική σχέση

Δημοσιεύτηκε στο Σχέσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*