9 πράγματα που θέλω να μάθει η κόρη μου για την αγάπη

1. Αξίζεις πολλά!
«Αν υπάρχει ένα μήνυμα που μια μαμά οφείλει να δώσει στην κόρη της αυτό είναι ότι αξίζει», λέει η γκουρού σε θέματα σχέσεων και συγγραφέας του βιβλίου Life Doesn’t Begin Five Pounds From Now, Jess Weiner. Και αξίζει σημαίνει ότι δε θα αφήσει ποτέ κάποιον να την αλλάξει προκειμένου να αγαπηθεί. Όποιος προσπαθήσει να την πείσει για το αντίθετο, δεν είναι σωστός γι ‘αυτήν, και κάποιος που δεν μπορεί να δει την αξία της δεν αξίζει μια θέση στη ζωή της.

2. Δε θα πάρεις ποτέ τον σεβασμό, αν πρώτα δεν τον δώσεις
Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τις ερωτικές σχέσεις σου, αλλά και για τις φιλίες σου αλλά και την οικογένεια σου.

3. Μη χάσεις ποτέ τον εαυτό σου μέσα σε μια σχέση
Όταν μια γυναίκα ερωτεύεται συχνά νιώθει πως βρήκε το άλλο της μισό. Και όταν χωρίζει χάνει αυτό το άλλο μισό. Μάθετε στην κόρη σας να μην αφήσει ποτέ την ανασφάλεια να ορίσει τη ζωή της. Να κρατάει πάντα τα ενδιαφέροντα της, τους φίλους της, και το χρόνο που χρειάζεται για τον εαυτό της. Στη ζωή αυτή υπάρχει αρκετός χώρος για να αγαπήσουμε και εμάς και τους άλλους.

4. Το σώμα σου αξίζει την απόλαυση
Αν δεν το μάθει αυτό μια μαμά στην κόρη της, τότε ποιος θα το μάθει; Το σώμα μας δεν είναι απλά ένα αντικείμενο ευχαρίστησης για τους παρτενέρ μας. Είναι η αφορμή για εξερεύνηση, απόλαυση και νέες εμπειρίες. Το να μιλήσουμε θετικά για το σώμα μας στην κόρη μας δεν ενθαρρύνουμε το σεξ. Είναι μια αφορμή για να της υπενθυμίσουμε ότι, όταν το σώμα της αρχίζει να αλλάζει, πρέπει να είναι έτοιμη για ασφαλείς, ευχάριστες εμπειρίες. Είναι σα να τη βάζετε στη θέση του οδηγού», μας λέει η Jess Weiner.

5. Δημιούργησε μια σχέση και μείνε σ’ αυτήν για τους σωστούς λόγους
Και οι σωστοί λόγοι είναι η αγάπη, η αφοσίωση και η γενναιοδωρία. Αν δεν υπάρχουν αυτά δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Η μοναξιά, ή η εμμονή με το παρελθόν δεν είναι σίγουρα λόγοι για να μείνεις με κάποιον, μας λέει η ψυχολόγος και οικογενειακή σύμβουλος Carin Goldstein. Και μην περιμένεις να δεις την κόρη σου να κλαίει για να της δώσεις την παραπάνω συμβουλή. Βοήθησε την να μάθει να αναγνωρίζει τα σημάδια για το αν πρέπει να μείνει με κάποιον πριν χρειαστεί να πάρει μια δύσκολη απόφαση.

6. Οι χωρισμοί είναι τραγικοί, αλλά σε μαθαίνουν πολλά
Η κόρη σας δε θα χρειαστεί ποτέ περισσότερο την παρουσία σας, τις συμβουλές σας, και τον ώμο σας για να κλάψει, απ’ όταν είναι πληγωμένη. Υπενθυμίστε της ότι δεν πειράζει να αφεθεί στον πόνο, αλλά ο χωρισμός είναι ένα σπουδαίο μάθημα από μόνος του. «Τίποτα δεν διδάσκει μια γυναίκα περισσότερα για τον εαυτό της από όταν χάσει μια αγάπη», λέει η Jaime Morrison Curtis, συγγραφέας του βιβλίου Prudent Advice: Lessons for My Baby Daughter, A Life List for Every Woman. Το πώς θα χειριστεί τον πρώτο της χωρισμό θα διαμορφώσει τις μελλοντικές σχέσεις της. Θα μάθει τι είναι διατεθειμένη να δεχθεί και αυτό που πραγματικά χρειάζεται

7. Ότι κυνηγάς σε αφήνει πάντα πίσω του
Μάθετε την κόρη σας να μην κυνηγάει απεγνωσμένα τον έρωτα. Ο έρωτας έρχεται όταν είμαστε έτοιμοι. Και η καρδιά μας μπορεί να λαχταράει τον έρωτα, αλλά συχνά σαμποτάρει την ανυπομονησία μας , μας λέει η Curtis. Τα σκυλιά τρέχουν μακριά όταν τα κυνηγούν…το ίδιο κάνουν και οι άνθρωποι. Το να τρέχει πίσω από έναν άντρα μπορεί να γίνει πλήγμα στην αυτοεκτίμηση της.

8. Μην τεστάρεις συνεχώς τους άντρες
Το συνεχές τεστάρισμα του άλλου είναι σημάδι φόβου και ανασφάλειας. Η λέξη-κλειδί εδώ είναι η εμπιστοσύνη: Διδάξτε την κόρη σας να εμπιστεύεται τα σημάδια. Υπενθυμίστε της ότι γεννήθηκε με καλό ένστικτο και αυτοπεποίθηση, δυο βασικές αρχές για την προσωπική μας ευτυχία.

9.Τα περισσότερα παραμύθια γράφτηκαν από τους άνδρες
Οι αδερφοί Grimm, ο Hans Christian Andersen και ο Walt Disney προσπαθούν χρόνια να μας πείσουν να βρούμε έναν όμορφο πρίγκιπα που θα μας σώσει. Αλλά οι ιστορίες αυτές γράφτηκαν από ανθρώπους διαφορετικού φύλου, σε άλλες εποχές και απευθύνονται σε άλλες γυναίκες. Δεν είμαστε όλες Σταχτοπούτες. Είναι καλό να απολαμβάνουμε τα παραμύθια αλλά η πραγματική αγάπη είναι περίπλοκη, και έρχεται με πολλές και διαφορετικές μορφές.

Από την Jenna Birch

Posted in Διάφορα Tagged with: